Kifogások országa

Ez biztos, és ne tagadjuk, hogy aki valaha fogyókúrába kezdett, az már végigpörgette az összes kifogást, ami létezik. Nyilvánvalóan ezt én is megtettem, és vannak napok amikor még egy-kettő kifogás elhangzik a számból. Hát fogadjátok tőlem szeretettel ezt a kis paródiát egy fogyókúrázó naplójából. Amúgy a kifogások gyártásában a nők a legprofibbak.

Az életben, azt gondolom az egyik legnagyobb előny, ha ismered magad. Nem csak azt kell tudnod, miben vagy jó, hanem azt is, hogy hol buksz meg. Valljuk be, és igen, én is itt vagyok, bevallom, minden fogyókúrázó elbukik, egyszer… kétszer… százszor… szóval na, elégszer. Kifogásokat mindenki tud gyártani. Ezeken tudni kell nevetni is: mert ha belegondolok abba, hogy mennyi kifogást képes gyártani az ember, na és hozzáteszem, milyen jó kifogásokat…

Így fogyókúrázunk mi

Január 1. Újévi fogadalom: “Soha többet nem eszem kenyeret és csokit.”
Január 1. Este 10 óra:  “Maradt még a szilveszteri buliról chips, nem hagyhatom, hogy kárba vesszen. Döbbenet, azt hitted kidobom?”

Január 2. “Edzettem 1 órát, nyárra bomba alakom lesz!”
Január 2.  Este 6 óra:  “Mit vacsizunk?”

Az év további részében: “Holnaptól diétázom”

Egy átlagos nap

Reggelit nincs idő készíteni, hajnali négy van, komolyan? Nem gondolod, hogy hajnali négykor, amikor még a baglyok javában vadásznak, mert gyakorlatilag még este van, majd én reggelit csinálok.

Hmm, melóba mégiscsak jó lett volna reggelit csomagolni, vagy valami egészséges ebédet… na mindegy, most már marad az automatából vett kávé és mellé az előre csomagolt, minden bizonnyal fitt croissant.

Vége a melónak. Végül is, jó voltam nem? Kb. 150 kalória volt az ebédem és nem ettem még mást ma. Erről jut eszembe.. éhes vagyok. Jól van, hazaérek, csinálok egy kis salátát, csirkét grillezek, meg minden…
Angyali hang a konyhából: “Kislányom, csináltam ebédet, kérsz?”

Este 10 órás fogadalomtétel: “Holnaptól diétázom.”

9 kifogás a nyugodt alvásért

Gyerekem van – akkor is, ha nincs
Nem is vagyok kövér
A nutella diétás
A kakaós csiga is
Tettem rá paradicsomot
Vettem nagyobb nadrágot
Dolgozok
Ne szólj bele
Holnaptól újrakezdem

És egy szónak is száz a vége: Holnaptól diétázom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük